Hoofd menu

Help mij helpen. #nvdv2017

nvdv2017

Wanneer het noodlot toeslaat en mensen halsoverkop op de vlucht slaan op zoek naar veiligheid, hebben ze vaak niet meer bij zich dan wat persoonlijke spullen. In vluchtelingenkampen over de hele wereld deelt Stichting Vluchteling materialen uit, water, onderdak, voedsel en medische zorg, zodat families een dak boven hun hoofd hebben en beschermd zijn tegen barre omstandigheden.
Daarvoor is geld nodig, veel geld.

Ieder jaar klop ik wel een keer aan bij familie, vrienden en bekenden, om bij te dragen aan een doel dat de moeite waard is. Na de bouwreis in Vietnam van 2016 vraag ik dit jaar, zoals ook in 2012, 2014 en 2015, weer de aandacht voor de stichting vluchteling.

Ruim 65 miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor oorlog en geweld. Zij hebben huis en haard verlaten, op zoek naar een veilige toekomst. Deze mensen hebben dringend hulp nodig. Hiervoor loop ik, samen met inmiddels zo'n 3.000 andere lopers, de Nacht van de Vluchteling. Een sponsor wandeltocht van 40 km in de nacht van 17 op 18 juni a.s.

HET DOEL VAN DE NACHT VAN DE VLUCHTELING IS OM MET ELKAAR EEN ZO HOOG MOGELIJK BEDRAG OP TE HALEN VOOR NOODHULP AAN VLUCHTELINGEN WERELDWIJD.

Je kunt mij sponsoren via mijn persoonlijke sponsorpagina https://www.nachtvandevluchteling.nl/fransdieker

Ga naar mijn sponsorpagina

HELP MIJ HELPEN..... WAT GEEF JIJ?

Bouwreis cegeka-dsa Vietnam 2016 - dag 2

Maandag 23 mei – opnieuw een dag die een blogje meer dan waard is. Vandaag de eerste kennismaking met het eerste huis waar ik aan mee ga bouwen. 6.15 gaat de wekker. 6.30 aan het ontbijt. Weer de inmiddels bekende noedels en een gebakken eitje. Dan om 7.30 de bus in. De groep is inmiddels verdeeld in 2 groepen die elk bij een ander gezin aan slag gaan. Na een busreis van een uur arriveren we eerst bij een soort van gemeentehuis. Geheel in de Vietnamese socialistisch/communistische stijl die je hier bij veel overheidsgebouwen ziet. We worden zowaar ontvangen door de “vice-chairman of The community”, zeg maar een soort locoburgemeester. We worden in het vietnamees welkom geheten een uitgebreid bedankt voor onze komst. Dat is in ieder geval wat de vertaling van onze begeleider Cuong er van maakt. Blijkbaar ziet men dit toch wel als iets bijzonders. Het is in ieder geval weer een ervaring die mag worden bijgeschreven. Dan is het moment aangebroken waarop we de bouwplaats en het gezin gaan ontmoeten waar we voor gaan bouwen.

Lees meer: Bouwreis cegeka-dsa Vietnam 2016 - dag 2

Bouwreis cegeka-dsa Vietnam 2016 - dag 1

Zondag 22 mei 2016, rond 22.00 uur Hoa Binh tijd. Fris gedouched en nog even namijmerend over deze tweede dag van onze bouwreis. Op tv is een Vietnamese versie van X-factor. Een aantal collega’s vertoeven op dit moment in een karaokebar. Het eerste filmpje van de prestaties van Ronald verscheen zojuist al in onze groepsApp. Het was weer een bijzondere dag. De eerste dag (of waren het er twee?) was het om 10 uur verzamelen op Schiphol – inchecken – boarden – 10,5 uur vliegen naar Hong Kong – 2 uur overstaptijd – inchecken – boarden – 2 uur vliegen naar Ha Noi – wachten op de visums – 2 uur in de bus naar Hoa Bin – pfffffff – lunch – 1e stadsverkenning (op de markt is veel levend en dood kleinvee en ook geslachte hond verkrijgbaar) – dineren (inderdaad, met stokjes) en om 21 uur plaatselijke tijd naar bed, redelijk gesloopt. Deze zondag begon, na een heerlijke nacht op een best hard bed, eigenlijk best fit. Lees meer: Bouwreis cegeka-dsa Vietnam 2016 - dag 1

Bouwreis cegeka-dsa Vietnam 2016 - mijn motivatie

Ik kan me herinneren dat ik als ongeveer 18-jarige jongen een brief of folder onder ogen kreeg van een organisatie met iets van "bouworde" in de naam. Die organisatie riep jongeren op om mee te werken aan bouwprojecten in wat je toen de "arme landen" noemde. Het ging onder meer om de bouw van een weeshuis in, naar ik meen, Kenia. Ik heb toe een hele tijd rondgelopen met de gedachte om daar aan mee te doen. Hoe geweldig moet het zijn om op die manier iets voor je minder bedeelde medemens te kunnen betekenen. Wat een bijzondere ervaringen doe je dan op. Hoeveel rijker zal je eigen leven dan voelen. Dat alles speelde door mijn hoofd.
In die tijd waren de mogelijkheden echter beperkt. Als relatief arme student, die van een beurs moest rondkomen, was het niet mogelijk om de eigen bijdrage die gevraagd werd op te hoesten. En eerlijk gezegd was ik destijds ook niet daadkrachtig genoegd en had ik het lef niet om het "gewoon" te doen.

Lees meer: Bouwreis cegeka-dsa Vietnam 2016 - mijn motivatie

Bouwreis Vietnam 2016

Sponsormail 14-2-2016:

Zoals bekend klop ik gemiddeld 1x per jaar aan bij vrienden, kennissen en andere bekenden voor een bijdrage voor een doel dat de moeite waard is.

Na een aantal uitdagende lange afstandswandelingen voor de stichting vluchteling en voor KiKa heb ik dit jaar gekozen voor een letterlijk grensverleggende uitdaging.

Ik heb me aangesloten bij de bouwreis van mijn werkgever Cegeka-dsa naar Vietnam in mei 2016. Samen met 20 collega’s reizen wij naar de regio Hoa Binh in Noord-Vietnam om met eigen handen mee te bouwen aan huizen voor gezinnen die in belabberde omstandigheden leven. Met een “echt” huis verbeteren de kansen van deze mensen om tot een menswaardiger bestaan te komen.

Lees meer: Bouwreis Vietnam 2016

FacebookG+Twitter