Hoofd menu

Actief wandelaar en schutter staat er in mijn profiel. Even over dat wandelen... Sinds ik een paar jaar geleden kennis mocht maken met het fenomeen Kennedymars ben ik gegrepen door het virus van de lange afstandloper. Jezelf pijnigen door 80 kilometer te wandelen binnen 20 uur. Iets doen wat anderen niet doen. Iets doen waar anderen een soort van bewondering voor hebben. Iets doen waar anderen ook stiekem van denken "Die is gek...". Noem het maar mijn manier van verwerken van de midlifecrisis. Die eerste Kennedymars was de Posbankloop. Startend in Velp en vervolgens in de nachtelijke uren over donkere dijken en buitenaf wegen via Westervoort, Loo, Groessen, Duiven richting Giesbeek, Doesburg, Dieren weer terug naar Velp.

 

Vooral bijzonder omdat deze tocht voor een belangrijk deel over eigen Liemerse bodem gaat. Een rondje rond het plekje waar mijn wieg heeft gestaan. Een Liemers die in de nachtelijke uren toch anders, zelfs bijzonder aanvoelt. Heel anders dan tijdens de vele kortere wandelingen die ik hier ook heb mogen maken. Denk aan de Gelderse poort route over het Gelders Eiland rond de oude Rijn en met zijn trekpontjes. Of kijk eens naar de Liemerse knooppaden die bijzondere stukjes van onze streek laten zien.

Zelf heb ik heel wat unieke plekjes leren kennen via de GPS en de vele tientallen geocaches die in ons gebied zijn verborgen. Omdat de meeste smartphones tegenwoordig wel een gps ingebouwd hebben is het geheimzinnige geocaching voor iedereen toegankelijk geworden. Schatzoekertje spelen voor volwassenen. En de kinderen vinden het ook helemaal geweldig. Ik zou zeggen, doe het gewoon eens. Haal wat coördinaten van Geocaching.com, trek je kistjes aan en volg de pijl op je telefoon. Je zult versteld staan van de mooie plekjes waar je naar toe wordt geleid. Plaatsen waar je anders nooit zou komen, voor jou ontdekt en vastgelegd door mensen die hier thuis zijn en deze streek het beste kennen. Laat je verbazen...

Deze blog is gepubliceerd op deliemershelemaalgoed.nl in april 2015

FacebookG+Twitter