Hoofd menu

Vorige week was federatievoorzitter Wim Sanders onze gast om eens te brainstormen over onze jeugdactiviteiten en de mogelijkheden om onze jeugd ook federatief voldoende aandacht te geven. We hebben gesproken over het jeugdkoningspaar, over de beoordeling van jeugdsecties tijdens mars-en defileerwedstrijden, de deelname van jeugdkorpsen aan het luchtgeweerschieten en de mogelijkheden om het handboogschieten meer op de kaart te zetten. Onze handbooggroep wil daar best een rol in spelen.

Vorige week mocht ik ook aanwezig zijn bij de jaarvergadering van de sectie officieren, commandanten, marketentsters, bielemannen, piassen, kanonniers (wie vergeet ik nu :-)). De opkomst was helaas een beetje mager, maar de aanwezigen hebben een nuttige bijeenkomst gehad. Fijn om te horen dat iedereen erg enthousiast is over de plannen om de aanstormende jeugd ook een plek te geven in de geüniformeerde schutterij.
In het kader van onze wens om ons devies van "sociale verbondenheid" te vertalen in concrete activiteiten hebben we deze week een bijzonder inspirerend gesprek gehad met Chris van de Ven van Hope XXL. Diverse ideeën zijn over tafel gegaan om vanuit OG een van de 16 Tr8 projecten van Hope XXL in te vullen of mogelijk een 17e project te starten. Later hierover ongetwijfeld meer. 
Tot slot was gisteravond de jaarlijkse vrijwilligersavond van de gemeente Duiven. Onze officier Heinie Stienezen behaalde de derde plaats in de verkiezing rond de vrijwilligersprijs 2015 voor zijn activiteiten voor Scouting Duiven. Heinie gefeliciteerd. Ook OG draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Daar mogen we met zijn allen best trots op zijn.

FacebookG+Twitter