Meet Gavern - Free Joomla! 3.0 Template

Het is paaszaterdag 2016 en zoals gebruikelijk wil ik even terugblikken op de afgelopen 2 weken als voorzitter van OG. Mensen wat gebeurt er veel binnen onze vereniging. Vorige week hebben we tijdens de maandelijkse bestuursvergadering de eerste actiepunten voor de komende kermis al weer afgehandeld. Ook hebben we gesproken over een aantal ideeën om een meer zichtbare "sociale verbondenheid" van O.G. te realiseren. Daar horen we vast nog meer over. Vorige week ook de halfjaarlijkse ledenvergadering van Kring De Liemers. Daar vooral gesproken over de doelstellingen van de kring en de zichtbaarheid van het kringbestuur bij het realiseren van die doelstellingen. Mensen die interesse hebben om zich in te zetten voor de onderlinge verbondenheid van schutterijen in de Liemers zijn bij de kring van harte welkom.

Neem gerust contact op als daarvoor belangstelling is.
Dan natuurlijk afgelopen zondag het Gelders Kampioenschap Vendelen indoor in Gaanderen. Al onze groepen hebben zich naar beste kunnen gepresenteerd. OG heeft een vendelierskorps om trots op te zijn. Een speciale felicitatie natuurlijk voor onze jeugdvendeliers die zich een jaar lang Gelders kampioen korps showvendelen voor junioren mogen noemen. En voor Jop Gerichhausen die de individuele titel wist te bemachtigen.
Maandagavond samengezeten met Eric en Pascal van de jeugdwerkgroep om het jeugdkoningschieten op kermiszaterdag verder in de steigers te zetten. Kinderen van leden van 12 tot en met 17 jaar gaan dit jaar voor het eerst strijden om die titel. Meer info volgt. Ook hebben we stappen gezet om tot de oprichting van een jeugdschutterskorps binnen onze geüniformeerde schutterij te komen. En dan gaan we binnenkort ook nog met een groep jeugdige schutters in gesprek om te kijken hoe we hun plek binnen de schutterij nog beter vorm kunnen geven.
Woensdagmiddag volgde een gesprek op het gemeentehuis over met name het gebruik van het Remigiusplein tijdens de kermisdagen en de plaats van de kermisattracties. Daar zijn nog wel een aantal open eindjes en we hopen dat daar de komende weken meer duidelijkheid over gaat ontstaan. Woensdagavond de eerste oefenavond van het seizoen met officierensectie en bestuur. Veel inzet bij de aanwezigen om er iets moois van te maken. Helaas erg veel afmeldingen ook. Niet iedereen heeft even goed begrepen hoe belangrijk deze oefenavonden zijn om netjes voor de dag te kunnen blijven komen.
Donderdag mocht ik aanwezig zijn bij de jaarvergadering van het Lee Enfield korps. Een groep binnen onze vereniging die gezien mag worden. Ik mag verklappen dat er weer nieuwe elementen aan de "show"worden toegevoegd. We laten ons verbazen. Vanuit dit korps zal ook een aanzet worden gegeven voor een soort van klankbordgesprek tussen bestuur en jongeren binnen OG in de leeftijd van 18 tot ongeveer 25 jaar. Ik zie er naar uit.
Als ik dit schrijf ben ik net terug van een bijeenkomst in de ogtent ter voorbereiding op het komende jubileumfeest. Samen met de werkgroep en enkele schutters hebben we ideeën uitgewisseld over de indeling van de feestzaal tijdens het jubileum en de komende kermis. Het beeld wordt steeds concreter. Eigenlijk krijg je er dan gewoon al weer zin in.... Fijne paasdagen voor eenieder...

© Meet Gavern - Free Joomla! 3.0 Template 2022