Hoofd menu

Het voelt best wel spannend. We staan een paar weken voor Duuvese kermis 2016. Een kermis die in veel opzichten anders zal zijn dan voorgaande jaren. Allereerst is er natuurlijk de nieuwe locatie. Vorig jaar hebben we afscheid genomen van het vertrouwde CCOG. Met weemoed voor velen, want we hebben er zo veel mooie momenten mogen beleven. Dit jaar hebben we al een beetje kunnen wennen aan de OGtent. Vaak is er al vergaderd, wekelijks wordt er geschoten. OGtoberfest, nieuwjaarsfeest en ons 120 jarig jubileum hebben ons geleerd dat we eigenlijk prima uit de voeten kunnen “Bij de schutters”. Van ieder evenement hebben we ook geleerd; over zaalopstelling, over plastic “glazen”, over afspraken met de beheerder. We zijn er klaar voor. Het begint al aardig als ons “thuis” te voelen.

Dan het vernieuwde programma. Door het wegvallen van taptoe Duiven krijgen we de kans om de zaterdag bij ons programma te betrekken. Een zaterdag die om kwart voor 1 begint met het traditionele beieren. Met de klanken van de kerkklokken boven Duiven openen we de kermis.
De namiddag zal in het teken staan van de jeugd met als hoogtepunt het eerste Duivense jeugdkoningschieten. Kinderen van leden, jongens en meisjes, in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar strijden met de luchtbuks op een aangepaste houten vogel om het jeugdkoningschap van OG. Wie wordt rond half acht gehuldigd als de eerst jeugdkoning, of jeugdkoningin van onze schutterij? Wij zijn benieuwd.
Het zal voor een aantal schutters ook wel wennen zijn dat ons schuttersfeest verplaatst is naar de dinsdagavond. Het is een bewuste keuze en er zitten zeker praktische voordelen aan… maar ja, overdag moet je er wel een beetje rekening mee houden natuurlijk … . In oktober gaan we evalueren.
Wat ook goed voelt.. we schieten dit jaar bij het koningschieten weer met onze voorladers. Er is veel werk verzet om dit weer mogelijk te maken. En de nieuwe locatie naast de kerk is geweldig; Veilig, veel meer ruimte en een prachtig zicht op de vogel, zelfs vanuit de zaal. Hoe geweldig moet het zijn om straks de eerste koning in de OGtent te worden. Wie daagt wie uit om deze titel binnen te slepen?
Het voelt spannend, maar eigenlijk is het onzin. Een nieuw gebouw, een nieuw programma, een nieuwe voorzitter…. Maar, en daar gaat het toch om, dezelfde schutters… dat moet goed komen.
Jullie voorzitter, Frans Dieker.

FacebookG+Twitter