Hoofd menu

voorzitterHet is al weer een jaar geleden dat ik de voorzittershamer in ontvangst mocht nemen. Ik heb dit jaar als bijzonder intensief en soms ook spannend ervaren. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen die de schutterij een warm hart toedraagt.
Voor veel van onze leden draait het schuttersjaar vooral om Duuvese kermis. Een vernieuwde Duuvese kermis. Een nieuw gebouw, een trap, andere muziek, een zaterdag erbij, geen taptoe, de woensdagavond eraf, een jeugdkoning. Hoeveel "nieuw" kun je verdragen in één jaar. Hebben we de juiste keuzes gemaakt?

Veel ging goed, van andere dingen hebben we geleerd. Als voorzitter mag je vooraan staan. Vooraan bij de mooie momenten, en ook bij de mindere momenten. Geweldig is het als je de eerste jeugdkoning van OG mag inhuldigen. Moeilijk en voor iedereen teleurstellend is het als je een goedwillende en gedreven schutter moet vertellen dat hij niet mee mag doen met het koningschieten. Trots ben je als je schutterij de hoogste prijzen wegsleept bij het concours in Nieuw Wehl. Indringend is het als je afscheid moet nemen van een overleden schutter. Hoopgevend is het als je ziet hoe onze jeugd zich manifesteert op de JOIN dagen.
In de gebeurtenissen en ervaringen van 2016 liggen meteen de vragen en de uitdagingen voor 2017. De evaluaties na de kermis hebben veel actiepunten opgeleverd. Naast vele praktische punten merken we dat nog niet iedereen het echte “kermisgevuul” in en rond onze nieuwe accommodatie heeft teruggevonden. Dat vraagt, en krijgt zeker aandacht in 2017.
De schutterij is een levende vereniging met inmiddels meer dan 900 leden, meer dan 100 mensen in uniform, een kleine 10-tal werkgroepen die zich bezighouden met jeugdbeleid, PR, schieten, maatschappelijke betrokkenheid en de voorbereiding van diverse evenementen. We merken dat de organisatie groeit en er behoefte is aan meer structuur. Ook daar werken we aan.
Dan is er nog het koningschap van Onderling Genoegen... Voorafgaand aan de kermis maakten we ons grote zorgen over het aantal koningskandidaten, Gelukkig konden we een geweldig koningspaar inhuldigen maar de zorgen voor de toekomst zijn niet weg. Hoe mooi zou het zijn als er jaarlijks, zoals in vroeger tijden, minimaal 5 kandidaten onder de vogel zouden staan. Hier willen we met elkaar weer naar toe werken.
2016 was een bijzonder jaar en ik verwacht dat 2017 dat ook weer wordt. Ik wens iedereen een bijzonder fijn schuttersjaar toe.
Jullie voorzitter, Frans Dieker

(Schuttersproat maart 2017)

FacebookG+Twitter