Hoofd menu

Nieuwjaarsboodschap 2018

Schuttersvrienden en vriendinnen,

Het tweede jaar als voorzitter van onze prachtige vereniging zit er al weer bijna op. Als ik dit schrijf leggen we de laatste hand aan de uitnodiging en de stukken van de komende ledenvergadering op 5 februari a.s. Daarmee trappen we al weer af voor het nieuwe schuttersjaar 2018. Dat doen we met een heel goed gevoel over 2017.

Met name voor onze geüniformeerde schutterij was dit jaar bijzonder succesvol. Het regende 1e prijzen op de concoursen waarbij met name de prestaties van onze jeugdvendeliers en niet te vergeten onze hoofdcommandant Theo Bodde tijdens de najaarsledenvergadering van de Gelderse schuttersfederatie werden bekroond met fraaie wisselprijzen.

Voor onze marketentsters was 2017 het jaar van het 10-jarig jubileum dat zijn hoogtepunt vond tijdens het marketentsterstreffen eind oktober. Marketenters en andere vertegenwoordigers van meer dan 20 Gelderse schutterijen waren onze gast en vierden met ons een “kleintje Duuvese Kermis”. De vele complimenten die we hebben gekregen bevestigen dat dit een geweldig geslaagd evenement is geweest.

Lees meer: Nieuwjaarsboodschap 2018

Opening marketentstersdag 2017

Schuttersvriendinnen, Marketentsters en jullie partners, Koningspaar van Onderling Genoegen, ook andere koningsparen hier aanwezig, bestuurders, commandanten, vertegenwoordigers van uw jury en van het federatiebestuur, vertegenwoordiging van de gemeente Duiven, schuttersvrienden….
Dank aan Thea voor het welkom aan alle aanwezigen.
Van mijn kant ook welkom aan onze marketentsters zelf.
Thea de Kinkelder, Diny Willemsen, Marianne Stienezen, Anita Sessink, Wilma Roelofs.
Gefeliciteerd met jullie 10e verjaardag als marketentster van Onderling Genoegen.

Lees meer: Opening marketentstersdag 2017

Welkomstwoord schuttersmis 2017

Thema: God is bij ons

Pastoor Thanh & Pastoraal werker Jeroen Heemink, Koningsparen, schuttersvrienden, dames en heren, jongens en meisjes…
Het thema van deze viering is “God is bij ons”. - “God is bij ons”.
Er is al weer een jaar voorbij.

Lees meer: Welkomstwoord schuttersmis 2017

Van de voorzitter - december 2016

voorzitterAan het einde van 2016 gaan de gedachten onwillekeurig ook naar wat er dit jaar allemaal in en rond onze schutterij is gebeurd. Als kersverse voorzitter heb ik dit jaar als bijzonder intensief ervaren. Een spannend jaar ook. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen die de schutterij een warm hart toedraagt en dat zijn er gelukkig velen. Voor het grootste deel van onze leden draait het schuttersjaar vooral om Duuvese kermis. Een vernieuwde Duuvese kermis. Een nieuw gebouw.., een trap.., andere muziek.., een Remigiusplein in ontwikkeling.., een zaterdag erbij.., geen taptoe.., een woensdagavond eraf.., een jeugdkoning... Hoeveel "nieuw" kun je verdragen in één jaar. Is het niet te véél? Hebben we de juiste keuzes gemaakt?

Lees meer: Van de voorzitter - december 2016

Welkomstwoord schuttersmis 2016

Koningsparen, schuttersvrienden, dames en heren, jongens en meisjes…
Het thema van deze viering is “Samen op weg”. - “Samen op weg”.
120 jaar geleden, om precies te zijn op 26 juli 1896 werd schutterij Onderling Genoegen opgericht. We hebben dat in juni samen gevierd en het is goed om daar tijdens deze viering ook heel even bij stil te staan.

Lees meer: Welkomstwoord schuttersmis 2016

FacebookG+Twitter