Hoofd menu

Thema: God is bij ons

Pastoor Thanh & Pastoraal werker Jeroen Heemink, Koningsparen, schuttersvrienden, dames en heren, jongens en meisjes…
Het thema van deze viering is “God is bij ons”. - “God is bij ons”.
Er is al weer een jaar voorbij.

Vorig jaar om deze tijd stonden wij nog stil bij het 120 jarig jubileum van onze schutterij en de band die Onderling Genoegen al die jaren heeft met de RK kerkgemeenschap in Duiven. Vandaag, al weer een jaar verder, komen wij weer hier bij elkaar, in deze kerk om uiting te geven aan onze verbondenheid. Door de combinatie van “onze schuttersmis” en de processieviering wordt de verbondenheid van de schutterij met de Duivense geloofsgemeenschap nog eens extra bevestigd. De processie is immers van ons allemaal.
Door het thema van deze viering willen we ook benadrukken dat wij er niet alleen voor staan. “God is bij ons”. In goede en slechte dagen. In tijden van tegenslagen en onzekerheid vinden we daar steun bij. In tijden van voorspoed willen we dit nog wel eens vergeten. Daarom voelt het goed, en is het ook goed om juist in deze dagen van feestelijkheden en kleurrijke tradities ook heel even stil te staan bij ons geloof en de wetenschap dat God bij ons is.
De komende dagen zullen we samen vieren, samen drinken, samen ontmoeten, samen herinneringen ophalen. Vandaag willen we ook samen gedenken, samen danken en samen bezinnen en stilstaan bij de diepere gedachten achter ons bestaan. Samen, met elkaar, en God die bij ons is.
Ik wens u allen een fijne viering.

FacebookG+Twitter