Hoofd menu

Schuttersvriendinnen, Marketentsters en jullie partners, Koningspaar van Onderling Genoegen, ook andere koningsparen hier aanwezig, bestuurders, commandanten, vertegenwoordigers van uw jury en van het federatiebestuur, vertegenwoordiging van de gemeente Duiven, schuttersvrienden….
Dank aan Thea voor het welkom aan alle aanwezigen.
Van mijn kant ook welkom aan onze marketentsters zelf.
Thea de Kinkelder, Diny Willemsen, Marianne Stienezen, Anita Sessink, Wilma Roelofs.
Gefeliciteerd met jullie 10e verjaardag als marketentster van Onderling Genoegen.

Dit is nog eens een verjaardagsfeestje, wat een prachtig gezicht, wat een bijzonder gezelschap. Wij zijn blij dat u vandaag allen naar de OGtent (ochtend) in Duiven hebt willen komen. De OGtent (ochtend), zoals velen zeggen, of de O.G.-tent zoals wij zeggen.
O.G.-tent verwijst naar de schutterstent van Onderling Genoegen die de bakermat is geweest voor het gebouw waarin we nu zitten. In veel is de schutterijtraditie in dit gebouw herkenbaar, ook al is het gebouw niet meer van “ons”. Kijk eens naar de foto’s hier boven aan de muur. Zie de oude lappen schutterstent zoals die in de 20er en 30er jaren van de vorige eeuw stond in Duiven (Lombok).
Zie ook de stenen schutterstent die vanaf 1949 tot en met 1976 ons onderkomen was, eigenhandig en met veel schutterszweet gebouwd. Wist u dat op 25 oktober 1950, net even meer dan 67 jaar geleden, een ledenvergadering van de Gelderse federatie in dat gebouw, de voorloper van deze O.G.-tent, werd gehouden?
Daarnaast zien nog het C.C.O.G. dat na de brand van 1976 verrees op de plaats van de oude schutterstent. Toen al overgedragen aan de gemeente Duiven.
Sinds 2015 zitten we dan hier. In de O.G.-tent. O.G.-tent verwijst natuurlijk naar de schutterstent van O.G.
O.G. T en T staat echter ook voor Onderling Genoegen, Trots en Traditie. En daarmee zijn we weer terug bij vandaag. Wij vieren vandaag 10 jaar Marketentsters in Duiven. Wij vieren dat met een inmiddels traditioneel Gelders Marketentsterstreffen. Traditie en trots gaan hand in hand. Trots zijn we op onze dames, trots zijn we dat we dit mogen organiseren. Trots zijn we op de inspanningen die in de voorbereidingen zijn gedaan door een groep fijne vrijwilligers, waaronder onze marketentsters. Trots zijn we op onze sponsoren. Trots zijn dat u allen vandaag onze gast wilt zijn. En trots hopen we nog steeds te kunnen zijn als u vanmiddag weer huiswaarts keert.
Schuttersvriendinnen en schuttersvrienden, Onderling Genoegen wenst u een bijzonder geslaagd marketentsterstreffen 2017.

FacebookG+Twitter